
A Himalája sütőlap egy sokoldalú konyhai eszköz. Pácolhatunk rajta a húsokat, süthetünk a felületén és sütés után az asztalra téve nemcsak gusztusosan tálalhatjuk , de még jó ideig melegen is tarthatjuk segítségével az ételt. A Himalája sütőlapot használhatjuk gáz vagy villanytűzhely főző lapján, szabadban történő grillezésnél vagy a sütőben is. Ez utóbbinál érdemes tepsibe tenni, hogy elkerüljük a sütőtakarítást.
Kerámialapos főzőlapra közvetlenül ne tegyük, ott egy hővezető fém alátét használata ajánlott. A Himalája só felülete többszöri használat esetén karcossá vállhat, és figyeljünk, hogy érzékeny felületekre ne tegyük. Tálaláskor érdemes kerámia edényalátétre helyezni. Annak nem árt a hő, ami a felforrósodott Himalája sütőlapból árad és a felület sem sérül.
Azonban fontos megemlítenünk, hogy a Himalája sütőlap esztétikai értéke mellett inkább élettani hatása a mérvadóbb. Sütés közben a Himalája sóban lévő értékes ásványi anyagok belesülnek az ételekbe, így ásványi anyagokban dúskáló ételt tehetünk az asztalra.
A Himalája só kedvezően hat az immunrendszerre, pajzsmirigy működésre, szív- és érrendszeri problémákra, anyagcserére.
Ha kedvet kaptál, hogy kipróbáld Te is a Himalája só sütőlapot, akkor a webshopunkban ezen a linken megvásárolhatod:
https://www.laraza.hu/webshop/hu/products/show/2684

A só lap jól vezeti és tárolja a hőt. A Himalája sütőlapon sütött húsok, zöldségek, grillsajtok mélyebb, intenzívebb ízűek lesznek és ásványi anyagokban gazdagabbak. A Himalája sütőlapon szalonnát ne süssünk, mert a sok zsír nem tud a sima felületen megmaradni és lecsurogna minden a tűzhelyre!

A só sütőlap többször használható, mert használat után folyó vízben, egy dörzsi szivaccsal, vagy éles vastag pengével (spalkival) a felülete letisztítható. Ha pedig sokszori használat után eltörne, akkor tegyétek mozsárba, törjétek össze és ételízesítő sóként elhasználhatjátok.