A Feng Shui Kínában mindenre kiterjedő életmód. Lakberendezés, kerttervezés, munkahely, napi rutin, testmozgás és természetesen a táplálkozás.

A táplálkozásban a lényeg, hogy a bevitt táplálék minél nagyobb jótékony energiává alakuljon, és a test épüljön és ne küzdjön.
Sok-sok gyógynövényt fogyasztanak tea vagy fűszer formájában (pl.: gyömbér, citromfű).
Az étel hőmérséklete is fontos. A testhőmérsékletünknél hidegebb ételek, italok kedvezőtlenül hatnak az energiánkra. Energiát vonhatnak el.
Kevés hús, sok friss zöldség és gyümölcs. A főzési technikák inkább a párolás és a magas hőfokon kevés zsiradékon sütés (wok). Az ételed készítése lehet örömforrás is. sok szín, finom ízek.
A gyorskaja, félkész, mirelit vagy tasakos ételek nem tartalmaznak jótékony energiát, ezért azt nem fogyasztják.
Az étkezés YIN állapotban, azaz nyugalmi állapotban történik. Azaz tiszteld meg a tested és az ételt is. Nem TV előtt, kocsiban ülve vagy munka közben egyél, hanem legyen minden napod fénypontja, amikor szépen megterítesz, még szebben tálalod a tányérodra az ételt és miközben elfogyasztod alaposan kiélvezed az ízeket. Szoba hőmérsékletű vizet igyál hozzá.
Jó étvágyat!